Maastricht

Maastricht

De hoofdstad van Limburg heeft bijzonder veel te bieden voor een heerlijk dagje uit. Je vindt er heerlijke restaurantjes en cafeetjes en in de zomer pik je lekker een terrasje. In de stad zelf is van alles te bezichtigen, zoals de Basiliek van Sint Servaas aan het bruisende Vrijthof, de Sint Servaasbrug, de Oude Stadspoort, gezellige marktjes om heerlijk overheen te struinen en prachtige musea.

Drielandenpunt

Drielandenpunt

Misschien wel één van de bekendste bezienswaardigheden van Limburg is het Drielandenpunt op de Vaalserberg. Met 322 meter hoogte is dit officieel het hoogste punt van Nederland waar de grenzen van Nederland, België en Duitsland elkaar ontmoeten. Op de twee uitkijktorens heb je een prachtig uitzicht. Ook leuk met kinderen om te doen hier is het Labyrint Drielandenpunt.

Aken

Aken

De Duitse stad Aken (Aachen) heeft een lange geschiedenis. De stad Aken wordt ook veel bezocht om zijn waardevolle historische centrum met oude architectuur en de geneeskrachtige warmwaterbronnen.Daarnaast leent de stad zich uitstekend om winkelen, voor het bezoeken van boeiende musea of om heerlijk te relaxen op één van de vele terrassen.

De ligging net over de grens bij Zuid-Limburg zorgt ervoor dat je vanuit de meeste steden en dorpen in het zuiden zo in het centrum van Aken staat.

Mergelland

Mergellandroute

Of je Limburg nu op de fiets, motor of met de auto wilt verkennen, de Mergellandroute mag je zeker niet overslaan.Deze meer dan 100 kilometer lange route is niet voor niets de bekendste auto-route van Nederland.Hij stuurt je dwars door het wonderschone Zuid-Limburgse heuvellandschap met unieke vergezichten en door typisch Limburgse steden en dorpjes.

Valkenburg

Valkenburg

Valkenburg is één van de meest populaire steden van Limburg. Bezoek Kasteel Valkenburg en de Romeinse Catacombe, het openluchttheater en het Sprookjesbos. Uiteraard ga je ook op ontdekking in één van de vele grotten die Valkenburg rijk is. Een ongekend leuk uitstapje voor het hele gezin! In de gezellige binnenstad van Valkenburg kun je genieten van een lekkere maaltijd of een drankje doen in één van de vele cafés.

Mosaqua

Diversen

De Volmolen: Watermolen in Epen
Mosaqua: zwemparadijs Gulpen
GaiaZoo Dierentuin in Kerkrade
De Eifel (Duitsland), De Ardennen (Belgie)
Mondo Verde Tuinen in Landgraaf
Fun Valley in Eijsden
Kinderstad indoorspeeltuin Heerlen
Snowworld: Skieën in Landgraaf
LeisureDome in Kerkrade
Discovery Center in Kerkrade

Klik hier voor meer informatie

Scroll naar boven